"Vreau să precizez încă o dată că proiectul de buget nu prevede noi taxe şi impozite, niciun fel de noi taxe şi impozite, ci doar ceea ce este deja în vigoare, că sunt toate măsurile economice şi sociale. Mă refer la scăderea CAS, la scutirea de impozit a profitului reinvestit, şi am adoptat ordonanţa de urgenţă prin care definim pachetele all inclusive în turism, care vor beneficia de TVA scăzut", a spus Victor Ponta în şedinţa extraordinară a Executivului.

El le-a cerut miniştrilor să explice situaţiile în care sunt prevăzute scăderi de buget.

"Acolo unde există, şi vă rog pe toţi miniştrii să explicaţi acest lucru, pentru că, până la urmă, e obligaţia noastră să explicăm, acolo unde apar scăderi în diverse bugete, apar din două motive. În primul rând, scăderea CAS cu cinci puncte procentuale se aplică şi la instituţiile publice, adică şi la cheltuielile noastre cu salarii se scad 5%, că plătim mai puţin CAS, nu doar privatul, ci şi instituţia publică. Şi, de asemenea, titlurile executorii, hotărârile judecătoreşti pe care le-am plătit şi pe care le plătim în continuare e normal să nu mai apară în buget", a afirmat Victor Ponta.

Şeful Executivului le-a solicitat colegilor de Cabinet să precizeze că ideea că investiţiile pentru anul viitor scad nu este corectă.

"Mai vreau să vă rog pe toţi colegii de Guvern să precizaţi, pentru că am văzut o critică şi e important să vorbim cu cifre – cum e cu investiţiile. Sunt prevăzute 44 de miliarde de lei, cu nouă miliarde de lei în plus faţă de anul 2014. Deci ideea că scad investiţiile nu e corectă. Pur şi simplu nu e corectă. Nu cred că trebuie să comentăm mai mult decât atât", a spus Victor Ponta.

AGERPRES