Ponta a mai afirmat că la Ford nu a fost o săptămână de şomaj tehnic pentru că nu există autostradă, ci din cauza problemelor dificile de pe piaţa auto din Europa.

"Fordul nu a avut o săptămână de şomaj tehnic pe problema când vom face noi autostrada, ci pentru că piaţa auto din Europa trece prin nişte momente mai dificile. Eu sunt convins că fabrica de la Craiova este competitivă, iar Ford, cu care suntem în discuţii, va face în continuare investiţii", a spus Ponta.

Premierul a precizat că investiţia de Ford de la Craiova aduce un plus dezvoltării regiunii de sud-vest a ţării, însă autostrada Craiova-Piteşti trebuie făcută 'cu sau fără Ford'.

"Sunt, de asemenea, convins că, cu sau fără Ford, tot trebuie să facem autostrada Piteşti-Craiova, dar să nu legăm lucrurile între ele doar ca să vorbim. Eu îmi doresc să rămână Ford, dar autostrada nu ne trebuie doar pentru Ford, pentru că în Craiova sunt multe alte companii şi de aceea am introdus în masterplanul de transport autostrada Piteşti-Craiova, pentru că ne trebuie această autostradă şi mai departe, pentru podul de la Calafat-Vidin. Adică noi nu o facem pentru Ford, o facem pentru regiune şi evident investiţia de la Ford nu face decât să aducă un plus dezvoltării oraşului şi regiunii", a afirmat Ponta, răspunzând unei întrebări în legătură cu introducerea în masterplanul de transport a autostrăzii Craiova-Piteşti. AGERPRES