Sătul de vorbitul după ureche, Ponta susține că noul membru al PNL nu cunoaște care sunt pensiile speciale.

Victor Ponta susține că pensiile militarilor sunt pensii speciale, deși sunt acordate în baza unei legi speciale și pe bază de contributivitate, așa cum este pentru restul românilor.

„Nu cred că PSD se va atinge de pensiile speciale. Mai sunt și magistrații. Eu am colegi care au terminat facultatea în anul 1995, anul viitor. ar trebui să iasă la pensie. Dacă cei aflați la putere spun că nu merită această pensie specială le pot opri, dar nu i-a oprit nimeni să facă acest lucru. Am văzut că acest discurs cu tăierea pensiilor speciale a fost preluat și de Rareș Bogdan, dar eu sunt convins că el nu știe care sunt categoriile de pensii speciale, pensii militare. Dar dacă a auzit la dumneavoastră (la Bogdan Chirieac- n.r.) i-a plăcut discursul. Eu m-am săturat de vorbit după ureche,” a spus Victor Ponta.

Rareș Bogdan a declarat că PNL va elimina pensiile speciale dacă vor ajunge la guvernare.

„Obligatoriu pentru PNL ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale. Nu poţi să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an. Când are unul pensie de 300, 450 de milioane şi este angajat şi la stat, ăştia 80% se angajează în ministere, companii naţionale şi au ieşit la pensie la 45, 46 de ani şi au şi salariu din bugetul public. Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”, a declarat Rareş Bogdan.

„Nu v-aţi săturat oameni buni, de doi ani şi patru luni de zile vorbim de puşcăriaşi, de deţinuţi, de infractori, mai mult decât de bătrânii acestei ţări, de copiii bolnavi, de soţiile singure, departe de soţii care lucrează în construcţii în Spania, Israel, Grecia. (…) Nu v-aţi săturat să vorbim mai mult de infractori decât de cetăţeni cinstiţi, de condiţiile din închisori înainte de a vorbi de condiţiile din spitale, din şcoli, să fiţi conduşi de oameni care nu iubesc această ţară, care îşi desconsideră cetăţenii?”, a mai spus Rareş Bogdan.