''În baza deciziei BPN al PSD am hotărât să îl propun pe dl Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!'', a scris Ponta, miercuri, pe Twitter. 

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, motivând că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor, a anunţat miercuri Administraţia Prezidenţială. 

După anunţ, premierul Victor Ponta a spus că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la şefia Ministerului Transporturilor, opinând că e "o ambiţie" respingerea acestuia de către şeful statului. 

''Ca să poţi să apreciezi pe cineva trebuie să fii tu un specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e un specialist în transporturi. Curtea Constituţională a spus că are voie să respingă o dată, deci orice altă propunere voi face trebuie să o accepte'', a declarat Ponta, la sediul PSD. 

AGERPRES