Mateusz Morawiecki s-a întâlnit miercuri cu omologul său ungar Viktor Orban la Budapesta pentru discuţii privind cooperarea politică şi economică.

"Am discutat despre o bancă de dezvoltare pentru ţările grupului de la Vişegrad. Ne putem permite o bancă care să sprijine dezvoltarea infrastructurii în regiune" a declarat Morawiecki la finalul vizitei sale la Budapesta, referindu-se la cele patru state din Europa Centrală care formează grupul de la Vişegrad (Ungaria, Slovacia, Polonia şi Cehia). "I-am confirmat premierului Orban că suntem foarte interesaţi. Dacă cehii şi slovacii vor răspunde pozitiv putem înfiinţa rapid această bancă", a mai spus Morawiecki, fără a oferi alte detalii.

Premierul polonez a mai spus că guvernul său nu şi-a schimbat scepticismul cu privire la trecerea Poloniei la euro în viitorul apropiat, în pofida apelurilor recente venite din partea mai multor economişti polonezi are încearcă să convingă executivul de la Varşovia că aderarea rapidă la euro ar menţine Polonia aproape de centrul UE. "Acesta nu este un subiect de actualitate", a spus Morawiecki.

Deplasarea lui Mateusz Morawiecki în Ungaria reprezintă prima sa vizită bilaterală în calitate de prim-ministru al Poloniei după preluarea mandatului, la 11 decembrie anul trecut.