Astăzi a început misiunea prima serie de poliţişti români care acţionează în Bulgaria, pentru a oferi sprijin şi consiliere cetăţenilor români aflaţi în vacanţă în ţara vecină. 

Cei opt poliţişti români vor sprijini şi consilia cetăţenii români aflaţi în vacanţă în ţara vecină. 

„La data de 1 iulie, prima serie de 8 poliţişti români a plecat în Bulgaria, urmând ca, la data de 1 august, să aibă loc schimbul de serii, fiecare serie fiind împărţită în 4 echipe a câte doi poliţişti. În misiunea din Bulgaria s-au deplasat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Teleorman, Sibiu, Timiş, Alba, Giurgiu, Dolj, Vaslui şi Neamţ, instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate şi buni vorbitori de bulgară şi engleză. Pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare, împreună cu poliţiştii bulgari", se arată într-un comunicat de presă al IGPR, citat de Agerpres. 

Este al optulea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români. 

În cadrul misiunilor de vara trecută, poliţiştii români au consiliat peste 4.700 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinaţii şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din ţara gazdă. 

Totodată, 178 de turişti români au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor menţionate, dintre care 153 în calitate de victime ale unor evenimente neplăcute (furturi de autoturisme, înşelăciuni, tamponări auto, furturi sau distrugeri, fără producerea unor consecinţe deosebite). 

Reamintim că, aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor, poliţiştii români şi bulgari acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. 

De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.