Polițiștii, lovitură înainte de alegerile locale

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a exprimat critici asupra proiectului de Ordonanță care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, susținând că această măsură îi discriminează pe polițiști și militari. Potrivit declarațiilor sindicaliștilor, premierul Marcel Ciolacu este avertizat că, în funcție de poziționarea Guvernului față de revendicările lor, ar putea fi declanșat un nou conflict de muncă, care ar putea afecta paza secțiilor electorale de către polițiști.

SNPPC, care reprezintă peste 36.000 de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, consideră proiectul de Ordonanță discriminatoriu în ceea ce privește salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Documentul, postat transparent pe site-ul Ministerului Muncii, prevede majorarea cu 10% a salariilor, însă familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională este exclusă din această inițiativă legislativă, deși are drepturi financiare semnificative de recuperat.

Sindicaliștii reclamă că această excludere este inacceptabilă și solicită Guvernului să revizuiască proiectul de Ordonanță pentru a include și personalul din sectorul Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Această situație tensionată pune în pericol securitatea și buna desfășurare a procesului electoral, iar reacția Guvernului va fi crucială pentru evitarea unui conflict de muncă major în rândul forțelor de ordine. Cu toate acestea, SNPPC subliniază că angajații din sectorul de securitate sunt hotărâți să-și apere drepturile și să lupte pentru un tratament echitabil în ceea ce privește salarizarea și condițiile de muncă.

politia locala
SURSA FOTO: Dreamstime

Reprezentanții SNPPC transmit un mesaj ferm către autorități, atrăgând atenția asupra necesității de a soluționa această problemă în mod urgent și eficient, pentru a evita escaladarea conflictului și pentru a asigura buna funcționare a sistemului de ordine și siguranță publică în perioada electorală.

Ce este Sindicatul Național al Polițiștilor

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România este o organizație sindicală ce reprezintă interesele profesionale ale polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu o istorie de activitate îndelungată, SNPPC se angajează să promoveze și să apere drepturile și interesele angajaților din domeniul securității și ordinii publice. Pe site-ul lor oficial, aceștia oferă informații despre misiunea și valorile lor, precum și despre activitățile și acțiunile desfășurate în beneficiul membrilor lor.

De asemenea, SNPPC furnizează resurse și informații utile despre legislația și reglementările care afectează angajații din domeniul securității. Prin intermediul paginii lor web, SNPPC își propune să fie un punct de referință pentru membrii săi, oferindu-le suport și asistență în diversele lor preocupări profesionale și sindicale.