Interzis să te urci la volan fără permis! Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reținut sâmbătă, 22 iunie, după ce a fost prins conducând o mașină, neavând permis de conducere. Nu este prima dată când bărbatul a fost prins într-o astfel de situație.

A fost trimis în judecată după ce l-au prins la volan fără permis

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti-Brigada Rutieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reținut un bărbat în vârstă de 38 de ani. Decizia a fost luată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Potrivit unui comunicat, totul s-a întâmplat în jurul orei 11:30. La momentul respectiv, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere au oprit pentru control mașina condusă de bărbat, pe o stradă din Sectorul 3.

Nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe baza probatoriului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cel aflat la volan.

Urmează ca acesta să fie prezentat în fața magistraților, în vederea dispunerii unei măsuri preventive privative de libertate.

permis de conducere permis auto
SURSA FOTO: scoalarutiera.ro

Nu este prima dată când bărbatul a fost prins într-o astfel de situație

Brigada Rutieră a oferit mai multe informații. Autoritatea a ținut să sublinieze că „măsura reținerii este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală”.

Totodată, are ca scop asigurarea bunei desfășurări a acestuia, al împiedicării sustragerii suspectului de la urmărirea penală. Totodată, este prevenită și săvârșirea altor infracțiuni.

„Facem precizarea că măsura reținerii este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop asigurarea bunei desfășurări a acestuia, al împiedicării sustragerii suspectului de la urmărirea penală ori al prevenirii săvârșirii de către acesta a unei alte infracțiuni, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Brigada Rutieră.

Trebuie menționat că nu este prima dată când bărbatul este prins la volan deși nu are permis. Mai precis, el a fost trimis în judecată pentru alte trei fapte de conducere fără permis.

Amintim că Poliţişti din Capitală au organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică o acţiune al cărei scop a fost depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Astfel, au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 41.000 de lei. Totodată, au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.