Acţiunile şi investigaţiile Poliţiei Române din ultimele două săptămâni au avut ca rezultat dispunerea de măsuri preventive faţă de 258 persoane şi de măsuri asigurătorii privind bunuri în valoare de peste 6.300.000 de lei.

„Pentru combaterea criminalităţii grave şi organizate au fost desfăşurate 59 de acţiuni de amploare şi 526 de descinderi, în cadrul unor anchete în care se efectuează cercetări faţă de membrii unor grupări infracţionale organizate”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ce domenii au vizat acţiunile întreprinse de poliţişti?

În domeniul criminalităţii economico-financiare, au fost organizate 28 de acţiuni cu 368 de descinderi la persoane implicate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări, achiziţii publice, spălarea banilor sau în alte domenii.

Pentru administrarea probatoriului în cazul unor anchete vizând traficul de droguri, au fost desfăşurate şase acţiuni cu 69 de descinderi. Alte 11 acţiuni cu 43 descinderi au fost realizate în dosare penale vizând infracţiuni de natură judiciară, iar cinci acţiuni cu 13 descinderi au fost efectuate în alte dosare în care se efectuează cercetări privind infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

În dosare vizând traficul de persoane sau de minori, au fost realizate trei acţiuni cu opt descinderi, iar în altele, care au privit criminalitatea informatică, două acţiuni cu 12 descinderi, scrie Agerpres.

„Acţiunile poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au fost desfăşurate sub coordonarea procurorilor DIICOT. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi”, arată sursa citată.