Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi i-a avut în vedere, în mod special, pe pietonii care nu respectă normele rutiere, conform Agerpres.

Potrivit IGPR, în cele şapte zile, poliţiştii au aplicat 35.824 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34.511 la regimul rutier.

Un număr de 13.587 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional, 11.256 pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 2.290 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă, iar 41 pentru alte abateri.

În 5.729 de cazuri, poliţiştii au aplicat amendă contravenţională, iar în celelalte s-a dat avertisment.

Poliţia Română recomandă pietonilor să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există; să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens), să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat.