Policolor va renova staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Piaţa Romană, dar şi 180 de case (din cele 700 existente)  din comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava.

Investiţia în primele proiecte este estimată la aproximativ  250.000 de euro şi constă în furnizarea de către Policolor a materialelor necesare (tencuieli, vopsele, lacuri, grunduri, emailuri etc) pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor de interes public stabilite prin parteneriat, în sprijin logistic pentru implementare, premii și burse acordate în cadrul diferitelor competiții derulate pe parcursul anului 2015. 

“Aniversăm 50 de ani de existenţă, moment de bilanţ şi reconfirmare a promisiunii faţă de comunitatea în care activăm şi faţă de noi înşine. <<Redescoperă culorile României>>, proiectul pe care îl lansăm astăzi  este pus în slujba tradiţiei şi a inovaţiei, două valori pe care Policolor şi le-a asumat încă de la înfiinţare şi care sunt astăzi mai actuale decât oricând”, a declarat Ion Florescu, preşedintele Consiliului de Administraţie Policolor.

Pentru fiecare staţie va fi demarat câte un concurs de creaţie. Lucrările artistice înscrise de studenţi vor fi analizate de un juriu format din reprezentanţi ai Policolor, Metrorex, ai Universităţii şi experţi independenţi implicaţi în campanie. Policolor oferă câştigătorului pentru fiecare staţie câte o bursă de 2.000 de euro, aferentă anului universitar 2015-2016, iar Metrorex va permite amplasarea semnăturii autorului lucrării în staţiile de metrou pe o perioadă de 2 ani, în semn de recunoaştere a talentului acestuia.

Execuţia se va realiza cu companii partenere Policolor, cu practicanţi şi cu voluntari din cadrul Universităţii  de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu şi ai Asociaţiei Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România. Pentru asigurarea echipamentelor necesare lucrului în staţii, în proiect s-a alăturat şi divizia de Închirieri Echipamente a companiei AtlasCopco. 

„Policolor înfrăţit cu Ciocăneşti”

Policolor va furniza vopsea pentru refacerea  motivelor tradiţionale de pe faţadele a 180 de case (din cele 700 existente)  din comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava. Compania va oferi de asemenea materiale și pentru renovarea Muzeului Etnografic din comună şi a Muzeului Ouălor Încondeiate iar parteneriatul cu autoritatea locală a fost parafat printr-un “Protocol de înfrăţire” între Policolor şi Ciocăneşti, semnalizat începând cu luna aprilie inclusiv prin plăcuţe indicatoare. Casele renovate vor fi finalizate şi vor aştepta turiştii la jumătatea lunii august, când comuna Ciocăneşti este gazda Festivalului Păstrăvului şi a concursului de plutărit organizat pe Bistriţa Aurie.