Partea inferioară a pârtiei Subteleferic şi partea superioară a pârtiei Lupului au fost adaptate condiţiilor olimpice de desfăşurare a competiţiilor de schi alpin, iar după închiderea festivalului acestea vor putea fi folosite de turişti.

Reamintim că cele două pârtii din cele şapte ale Domeniului Schiabil din Poiana Braşov sunt pârtii dificile, utilizate în general de schiorii cu experienţă. Altitudinea de plecare a pârtiei Lupului este de 1.703 m, iar a pârtiei Subteleferic de 1.700 de m. Diferenţa de nivel este de 728 de m la pârtia Lupului şi de 650 de m la pârtia Subteleferic. Stratul de zăpadă pe pârtiile din staţiune depăşeşte 60 de cm, condiţiile de schiat fiind foarte bune.

Şi la Predeal pe pârtia Clăbucet Sosire, unde s-au desfăşurat întrecerile de snowboard în cadrul FOTE, se va putea schia la sfârşit de săptămână.

Reprezentanţii Centrului pentru Informaţii Turistice Predeal au declarat vineri că se lucrează la amenajarea pârtiei pe care au fost construite obstacole pentru desfăşurarea competiţiei de snowboard, astfel încât cei care vor veni în staţiune pentru practicarea sporturilor de iarnă să o poată folosi.

Şi la Predeal stratul de zăpadă depăşeşte 50 de cm, iar condiţiile sunt foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Toate instalaţiile pe cablu din Predeal şi Poiana Braşov funcţionează la întreaga capacitate.

Numărul turiştilor va fi destul de mare la acest sfârşit de săptămână în cele două staţiuni montane, având în vedere că au fost rezervate locuri pentru petrecerea sărbătorii de Dragobete în stil românesc.