Ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, marţi, că doreşte ca bugetul pe 2010 să fie finalizat din punct de vedere tehnic şi trimis în Parlament până la Crăciun şi speră ca până atunci noul guvern va fie deja instalat.

„Paşii pe care îi urmăm sunt pozitivi. Se evaluează încheierea exerciţiului financiar din 2009. Avem o mare probabilitate de a ne încadra în ţinta de deficit”, a spus Pogea după o întâlnire cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene.

El a arătat că la întâlnire s-a discutat despre posibilităţile de găsi o soluţie în ceea ce priveşte veniturile şi cheltuielile din 2010, astfel încât ţinta de deficit de 5,9% din PIB să fie respectată.

„Ne punem de acord în ceea ce priveşte veniturile şi cheltuielile în 2010, astfel încât să ne asigurăm că, împreună cu pachetul de reformă, ne vom încadra în ţinta de 5,9%. Pregătim toate aceste documente”, a precizat Pogea.

Ministrul Finanţelor a reiterat că pentru luna decembrie sunt asigurate toate sursele financiare.

„Facem eforturi cu secretarul de stat pentru a asigura finanţarea pentru a asigura finanţarea pentru ianuarie, februarie şi martie. Avem în vedere inclusiv tranşele de la FMI”, mai spus Pogea.

SURSA:Mediafax