Șoc total pe scena politică. PNL și PSD au bătut palma. Acum, contestatarii celor două partide au un motiv în plus să spună că s-a refăcut USL-ul. Negocierele secrete dintre cele două partide au dus la un numitor comun.

Ofertă bombă a liberalilor pentru PSD

PNL le-a făcut celor de la PSD o ofertă bombă care ar putea declanșa alegerile anticipate. Liberalii ar putea ceda social democraților şefia Senatului ca să primească la schimb drum liber spre anticipate.

De altfel, subiectul este îngropat de mai bine de două săptămâni, atât de către PNL cât şi de către PSD, de când Curtea Constituțională a decis că numirea lui Teodor Meleşcanu nu a respectat Constituţia, iar Titus Corlăţean a preluat interimar funcţia. De atunci, nu se mai spune nimic despre eventuale alegeri la șefia Senatului

Surse din rândul social-democraţiilor spun că varianta actuală este una convenabilă și că nu sunt împotriva ei.

De altfel, PNL vrea să aibă o relație mai puțin contondentă cu PSD după ce însuși președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să ajungă rapid la o înțelegere cu social-democrații și să treacă prin Parlament ordonanța de urgență privind anticipatele, anunță Antena 3.

Pentru că se tem că această OUG ar putea fi respinsă de tot în Camera Deputaților, așa cum s-a întâmplat în Senat, PNL se arată deschis negocierilor cu partidele din opoziție.