La scurt timp după ce liderii USR-PLUS au venit cu o propunere de cooperare pentru partidele de dreapta, au și primit susținere din partea PNL. Raluca Turcan a postat pe Facebook un răspuns în care consideră că ar fi binevenită orice dorință de coordonare politică dar cu anumite condiții. Șefa deputaților PNL consideră ca orice negociere nu poate începe cu discuții despre funcții și teme false.

„Este binevenită orice dorință de coordonare politică pentru a da României o guvernare puternică începând cu 2020.

Susțin de mulți ani că fragmentarea opoziției a fost cel mai mare ajutor pentru PSD și proxy-ul său ALDE. Ar merita însă să ne asigurăm că înțelegem cu toții răul imens pe care PSD și ALDE îl fac României. PSD și ALDE vor lăsa țara înglodată în datorii, cu probleme grave în toate domeniile, cu o administrație politizată, împovărată de mii de firme de partid, firme căpușă ale baronilor care parazitează bugetele publice. Țara va avea nevoie de bani după o guvernare de prădători.

Doar o guvernare clară de dreapta, orientată spre dezvoltare, creștere și modernizare poate genera resursele necesare după ce PSD-ul a secat țara de bani și a abramburit toate domeniile.

Așadar, cred că un acord politic nu trebuie să înceapă cu negocieri de funcții, ci cu o discuție despre valori și obiective comune. Eu personal aș vrea să știu dacă discutăm despre o viitoare guvernare de dreapta, necontaminată de teme false și ferită de orice temeri cu privire la ce e de făcut. O guvernare fermă, care să își asume obiective foarte precise de modernizare a sănătății, a educației, de stimulare a investițiilor străine masive, de reducere a birocrației în relația cu statul, pe lângă multele măsuri de corectare a nenorocirilor făcute de PSD și ALDE în economie și justiție.

Așteptările sunt foarte mari și, istoric, România a depășit etapa jumătăților de măsură. Nu în ultimul rând, cred că e important să știm dacă avem aceeași înțelegere asupra relațiilor externe, în sensul în care și colegii de la USR Plus sunt necondiționat în favoarea strângerii relațiilor atât în interiorul Uniunii Europene cât și cu Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României.

Un semnal puternic poate fi dat semnând proiectul de modificare a Constituției pentru transpunerea rezultatului referendumului, așa cum a fost asumat la Cotroceni alături de președintele Klaus Iohannis. Săptămâna viitoare, în sesiunea extraordinară, putem depune acest proiect de lege care să plece apoi la CCR pentru verificarea de constituționalitate”, scrie Raluca Turcan pe Facebook.