Cătălin Predoiu a precizat că în cazul în care PNL, printr-un Guvern responsabil şi credibil, va reuşi să implementeze lucrurile propuse prin programul liberal de guvernare atunci "putem trece într-o primă etapă la o serie de măsuri de relaxare fiscală".

"O să încep cu cele cu un impact mai uşor: reducerea taxei pe stâlp progresiv, până la zero, până la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanţi până la zero până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS-ului la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale. În fine, TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016. Toate aceste lucruri se poate se implementa dacă le facem pe cele din prima parte cu păstrarea macroechilibrelor", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu în conferinţa de presă de prezentare spre dezbatere publică a proiectului de program de guvernare al PNL.

Predoiu a adăugat că măsurile de relaxare fiscală avute în vedere de liberali ar conduce la creşterea gradului de conformare voluntare şi, implicit, a veniturilor la bugetul statului.

"Dacă această primă parte, 2015-2016, de reformă accelerată şi relansare temperată, este îndeplinită putem să ne punem problema unei a doua etape 2017-2020 de reformă consolidată şi relansare consolidată. În ce priveşte reforma trebuie să adoptăm o legislaţie privind holdingurile, insolvenţa persoanelor fizice, simplificarea sistemului de taxe şi impozite din afara Codului fiscal. Şi pe această bază de măsuri care sunt adresate economiei reale şi administraţiei în raport cu economia putem să facem o cotă unică de 16%, CAS la angajator, CAS la angajat, impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, 16%", a mai declarat prim-vicepreşedintele PNL.

AGERPRES