Partidul Național Liberal (PNL) pregătește o lovitură puternică pentru Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților. Mai rămâne, îânsă, ca demersul lor să fie acceptat și de Curtea Constituțională a României (CCR), acolo unde oamenii numiți de PSD domină. Pe scurt, liberalii vor să ceară anularea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea sub motivul că șeful celui mai mare partid din țară a fost condamnat penal.

Liberalii au depus marți la Curtea Constituțională (CCR) o solicitare de invalidare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, argumentând că accederea în Parlament a liderului PSD s-a făcut cu încălcarea Regulamentului camerei Deputaților, potrivit căruia poate fi invalidată alegerea în funcția de deputat a unei persoane condamnate pentru infracțiuni legate de procesul electoral. PNL subliniază că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul ‘Referendumul’.

Potrivit sesizării transmise de PNL Curții Constituționale, ”Camera Deputaților (…) avea obligația regulamentară să se pronunțe prin vot asupra invalidării mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, cauză expresă de invalidare a mandatului prevăzută de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaților”, notează G4 Media.