PNL nu renunță la cota unică

Liberalii au purtat recent mai multe discuții despre fiscalitate, iar aceștia au cerut ca economia privată să fie lăsată să funcționeze la capacitate maximă. Altfel fiind spus, surse apropiate acestei chestiuni spun că liberalii nu doresc să renunțe la cota unică.

Ei au mai spus că, în timpul guvernărilor PNL, investițiile au atins cel mai înalt nivel din istoria României.

Conform informațiilor disponibile, PNL explorează o abordare strategică orientată către mediul de afaceri, cu accent pe sprijinirea inovației, creativității și a capitalului autohton, dar și pe stimularea atragerii investițiilor străine directe.

Mai precis, PNL susține că sectorul privat trebuie să aibă libertatea de a se dezvolta și, în acest sens, partidul a adoptat măsuri clare.

Cota unică de impozitare va rămâne neschimbată. Impozitele și taxele pentru antreprenori nu vor fi majorate.

Anumite informații neoficiale spun că eliberarea celei de-a treia tranșe din PNRR nu va mai condiționată de către Comisia Europeană. Condiționarea consta în reducerea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi.

Aceste orientări principale pe care PNL intenționează să le urmeze în 2024 au fost deja expuse public de către președintele partidului, Nicolae Ciucă.

Recent, liderul liberal a subliniat importanța menținerii cotei unice de impozitare, dar și a păstrării pragului pentru microîntreprinderi.

Nicolae Ciuca,PNL
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin

PNL a apărat cota unică în ultimii 20 de ani

În urmă cu două săptămâni, președintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că liberalii au apărat cota unică timp de două decenii.

Cota unică, pentru liberali, este un element ideologic și o linie roșie peste care nu se trece.

Tot atunci, liderul liberal a spus că PNL nu va fi de acord cu creșterea taxelor pentru români. Fostul prim-ministru a mai spus că PNL nu va fi de acord nici cu un sistem de impozitare progresiv.

„PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani. Este un element ideologic al nostru, o linie roșie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

De asemenea, fostul șef al Executivului de la București a mai precizat că dorește ca românii care muncesc să nu fie îngenunchiați de taxe uriașe.

„Vrem ca românii care muncesc să nu fie îngenuncheați de taxe mari, iar companiile care produc un profit curat să nu fie penalizate dacă au reuşit pe piaţa liberă. România este mai competitivă cu cota unică. Doar aşa vom continua să atragem investitori care să contribuie la dezvoltarea României, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două decenii de dezvoltare”, a completat el.