Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că la alegerile locale PMP va prezenta candidaţi proprii şi va cere românilor, din nou, încrederea.

„PMP este un partid pe propriile picioare, trecut prin toate competiţiile, obţinând validări din partea cetăţenilor şi la alegerile acestea locale vom merge singuri în toate localităţile, în toate judeţele, vom cere românilor din nou încrederea.

Deocamdată, suntem în această situaţie, sperăm să nu ajungem pe punctul să fie anulate alegerile sau amânate din nou, pentru că sănătatea este mai importantă pentru noi decât alegerile, dar, dacă va exista competiţie, democraţia trebuie respectată şi în viaţa politică partidele se validează prin vot, prin urmare şi noi ne vom prezenta cu cei mai buni candidaţi în toate localităţile şi judeţele din ţară”, a declarat Tomac pentru Agerpres.

Cu cine ar putea colabora PMP după alegerile locale?

În legătură cu o eventuală colaborare post-alegeri, preşedintele PMP a precizat că este exclusă o alianţă de stânga, însă alte opţiuni rămân deschise.

„Atât timp cât toate partidele fac, au făcut alianţe cu toate partidele, orice opţiune rămâne deschisă. Pentru noi este exclusă o alianţă de stânga. Dar unele partide pretinse anti-PSD fac înţelegeri cu PSD-ul pe faţă, uitaţi-vă cum a votat domnul Barna, de exemplu, pentru socrul lui Ponta la Curtea de Conturi sau pentru Bădălău care înjura diaspora. Noi vom face totul la vedere”, a susţinut Eugen Tomac.

El a afirmat că PMP va face campanie ca partid de dreapta: „Suntem singurul partid creştin-democrat din ţară care pune accent pe patriotism, pe spiritualitate, pe identitate, sunt valori în care noi credem şi pe care alţii, de stânga, le dispreţuiesc”.

Conducerea PNL a validat, sâmbătă, colaborarea cu USR PLUS şi candidaţii pentru Primăriile sectoarelor Capitalei şi a decis susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria Generală. USR-PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6.

Întrebat dacă a exclus PMP din această alianţă, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a spus: „Eu cred că este important că cele mai puternice formaţiuni de dreapta, după negocieri destul de lungi şi destul de complicate, (…) şi-au dat mâna şi au candidat comun la Primăria Capitalei în persoana lui Nicuşor Dan şi, de asemenea, candidaţi comuni pentru primăriile de sector”.