Conform PMB, publicul călător va beneficia de informații privind ruta optimă între două puncte de pe raza municipiului București și de estimarea timpului de așteptare până la sosirea vehicululul dorit prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile de tip „smartphone”, atât pentru sistemul de operare „Android”, cât și pentru sistemul de operare „iOS”, acestea ocupând în prezent peste 99% din piața de profil. Această aplicație pentru telefoanele mobile va fi pusa la dispoziția călătorilor, până la sfârșitul acestui an, cu titlu gratuit. Sistemul de informare va fi implementat pe tot parcul circulant al RATB, astfel că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile în aplicație pentru publicul călător.

În urma licitației organizate de R.A.T.B. pentru achiziția ,,Sistemului de informare a călătorilor privind traseele RATB și timpii estimați de așteptare a vehiculelor în stații”, a fost declarată câștigătoare firma RADCOM S.R.L., valoarea contractului fiind de 915.000 lei, fără TVA.

Este interesant de menționat că, în marile orașe din vestul Europei, aceste date pe care PMB promite să le ofere gratuit, dar pentru care cheltuiește din banii bucureștenilor peste 1 milion de lei, sunt disponibile deja prin aplicația Google Maps. Aceasta funcționează deja și în București, însă nu poate estima timpul exact de sosire și deplasare al mijloacelor de transport.