Ca urmare a fenomenelor meteo de viscol și ploaie înghețata ministrul Energiei Anton Anton a solicitat activarea în cadrul autorității a celulei de coordonare a domeniului de distribuție si furnizare a energiei electrice, se arată într-un comunicat al minsiterului remis pe adresa redacției.

Astfel, echipa ministerului condusă de Secretarul de Stat Andrei Maioreanu coordoneaza si supravegheaza acțiunile operatorilor de distribuție pentru reconectarea la rețea a consumatorilor afectați.

Precizăm că, in acest moment, conform ultimei raportări a operatorilor de distribuție (ora 18:00) numărul total la nivel national al consumatorilor nealimentati cu energie electrica este de 14.500. 

Precizam ca vârful consumatorilor care au avut de suferit disconfortul lipsei curentului electric a fost înregistrat in jurul orei 16:00 și a atins numărul de circa 22000 de români.

In acest moment cele mai mari probleme în țară sunt înregistrate în județele Calarasi (5482), Buzău (2788), Brăila (2497). Alte județe afectate dar cu un numar mai mic de consumatori nealimentati sunt Prahova (1200), Vrancea (1136), Olt (800), Dambovita (380), Vâlcea (159), Ialomița (55). 

Precizam că Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acțiune a operatorilor de distribuție până când situația va reveni la normal, peste tot în țară. Totodată, precizăm că, numărul echipelor de interventie care acționează la nivel national este de aproximativ 80, se mai arată în comunicat.