Richard Tasker, country-managerul local al ExxonMobil, nu a avut nicio întânire recentă cu Anton Anton, ministrul Energiei, a declarat Anton, la o conferinţă de presă.

„Nu, n-a venit”, a răspuns Anton, intrebat daca a avut vreo întalnire cu Tasker. „Exxon ne-a trimis o documentatie sa le aprobam sa faca studii geo si niste foraje pentru constructia unei statii de comprimare” a spus Anton, care a precizat că nu a avut nicio discuţie cu Exxon.

Americanii de la ExxonMobil, care explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră alături de OMV Petrom, au informat reprezentanţii Executivului că vor să aducă și un alt partener.

Totuși, Exxon nu intenționează să tergiverseze prea mult negocierile cu ministerul Energiei, mai ales că ele trenează de prea mult timp.

ExxonMobil ar putea să renunțe proiectul Neptun Deep, susțin unele surse, și ar fi informat în aceest sens și autoritățile și partenerul lor de concesiune, Petrom.

Noul ministru de externe, Ramona Mănescu (tot de la ALDE) a declarat că parteneriatul cu Exxon, „presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată”.