Pleacă Guvernul Cîțu? George Simion, președintele AUR, este decis să facă totul pentru a obține succesul moțiunii de cenzură împotriva guvernului susținut de coaliția de dreapta.

Simion nu este însă convins că același lucru se va întâmpla și din partea reprezentanților PSD, pe care îi acuză de jocuri de imagine.

Pleacă Guvernul Cîțu?  ”Guvernarea putea fi oprită”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că Guvernul Cîţu trebuie să plece, însă voturile PSD şi ale formaţiunii nu sunt necesare pentru ca moţiunea de cenzură anunţată de social-democraţi să treacă.

Prin urmare, este necesar şi sprijinul altor parlamentari, a declarat liderul formaţiunii, George Simion, subliniind însă că AUR nu agreează jocuri de imagine fără rezultat cum încearcă să facă PSD.

”Guvernul Cîţu trebuie să plece, neapărat, cât mai repede. AUR nu agreează jocuri de imagine fără rezultat cum încearcă să facă PSD.

Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru”, a declarat vineri, deputatul George Simion, potrivit news.ro.

”Suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis printr-un referendum naţional”

Liderul AUR anunţă de asemenea că reprezentanţii formaţiunii politice vor încerca să obţină susţinere şi din partea altor parlamentari, în contextul în care PSD şi AUR nu au, împreună, voturile necesare căderii guvernului prin moţiune.

”Vom căuta susţinerea şi a altor parlamentari pentru că doar voturile noastre şi ale PSD nu sunt suficiente pentru o moţiune de cenzură.

De asemenea, revenim cu solicitarea către PSD să susţină suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis printr-un referendum naţional”, a precizat George Simion.

PSD nu mai vrea guvern de uniune națională

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu în 14 iunie.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, este de părere că un guvern de uniune naţională nu mai este de actualitate, iar în cazul în care moţiunea de cenzură pe care o va depune PSD la adresa Guvernului Florin Cîţu va trece, propunerea de premier ar trebui să vină de la PSD.

Simonis a adăugat că are informaţii că mai mulţi parlamentari de la PNL, USR sau UDMR sunt nemulţumiţi de actualul Guvern.

„Un guvern de uniune naţională cred că nu mai e de actualitate. Dacă Guvernul va fi demis, cred că premierul ar trebui să vină de la PSD.

Dar ştim foarte bine că preşedintele a încălcat Constituţia când a fost vorba de nominalizarea prim-ministrului”, a declarat Alfred Simonis, joi, într-o conferinţă de presă.

Sursa foto: Capital.