Developerul israelian Plaza Centers N.V. a cumparat un teren de 41.000 mp in apropiere de Hunedoara, unde va dezvolta centru comercial cu o suprafata construita de 20.000 mp, partea inchiriabila fiind de 20.000 mp.

Realizarea proiectului va necesita investitii de 37 de milioane de euro, lucrarile urmand sa inceapa la mijlocul acestui an, finalizarea fiind stabilita pentru prima parte a anului 2010.

“Hunedoara are o populatie de 80.000 de oamani si este un oras in dezvoltare. Credem ca vom putea atrage in acest proiect cativa retaileri importanti atat autohtoni cat si din afara tarii. De asemenea, vom continua sa cautam oportunitati atat in Romania, cat si in restul tarilor din zona”, spune Ran Shtarkman, CEO, Plaza Centers N.V.

Acesta este cel de-al saselea proiect in Romania al grupului israelian, de la intrarea pe piata a Plaza Centers, in 2006. Compania mai dezvolta proiecte imobiliare in Slatina, Iasi, Timisoara, Miercurea Ciuc, relevant fiind insa proiectul Casa Radio din Bucuresti ce va avea o suprafata construita de 500.000 mp ce va include centre comerciale, office, relaxare etc. In total, in Romania, Plaza Centers dezvolta o suprafata de 700.000 mp cu finalizari stabilite pentru perioada 2008 – 2012.
 
Compania este listata atat pe Bursa din Londra, cat si pe cea din Varsovia fiind o subsidiara indirecta a concernului Elbit Imaging Ltd si membra grupului Europe Israel controlat de Mordechay Zisser.

Data: 18 februarie 2008

Sursa: Plaza Centers