“Pentru acest an estimăm că piaţa de profil va ajunge la 7,5 milioane de tranzacţii, cu aproximativ 25% mai mult faţă de anul precedent, pe fondul creşterii încrederii românilor în siguranţa plăţilor online şi a numărului de comercianţi care introduc şi promovează această metodă de încasare”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

Compania a a înregistrat o creştere de 20% în numărul de tranzacţii cu cardul efectuate prin platforma mobilPay în primul trimestru al acestui an, până la 500.000. Din punct de vedere al valorii, tranzacţiile efectuate prin platforma mobilPay au fost cu 40% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai mari plăţi online cu cardul procesate de Netopia au atins şi 4.000 de euro. Şapte dintre plăţile online au totalizat 20.000 de euro. Acestea au fost realizate pentru plata de echipamente foto, pachete software şi bilete de avion.

“În primul trimestru al acestui an, cea mai mare tranzacţie procesată de Netopia a fost de 3.900 de euro, pentru echipamente foto. De asemenea, în aceeaşi perioadă am înregistrat şi câteva tranzacţii pentru bilete de avion, fiecare în valoare de peste 2.300 de euro”, a mai spus Antonio Eram.

Totodată, conform acestuia, compania a avut și câteva tranzacții prin care un comerciant înscris în platforma Netopia mobilPay a vândut trei pachete de software de circa 3.000 de euro fiecare.

Cea mai mare valoare procesată anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzacţii în 2012, cu 35% mai multe decât în anul anterior.