„Valoarea plăților prin SMS în 2011 se ridica la 2,6 milioane de euro, valoarea medie a unei tranzacții fiind de 4,6 euro”, a declarat Gabriela Voinea, senior product manager  Orange România, în cadrul conferinței „Mobile payments, evoluție sau revoluție”, organizată de către FinMedia.
După ce în martie 2007 Orange lansa prima metodă de plată prin SMS din mediul online, în februarie 2009 venea cu o nouă premieră: primul serviciu de plăți pentru parcare din România – în colaborare cu municipalitatea din Timișoara. Ultima premieră a venit in iunie 2010, odată cu lansarea primului serviciu de plăți pentru transportul în comun, în colaborare cu Metrorex.
Orange România a ajuns la peste jumătate de milion de tranzacții pentru 2011, oferind posibilitatea microplăților pentru mii de comercianți.
“Oferim o opțiune importantă comercianților interesați de monetizarea afacerii lor pentru vânzarea produselor cu prețuri mici”, a declarat Voinea. “Pentru ei, plățile prin SMS sunt o alternativă imediată de adresare a marei mase de clienți persoane fizice”.
În structura plăților prin SMS, 37% sunt utilități publice, gen parcări, transport comun și roviniete iar 63% sunt alte plăți, în principal plăți online care ajută comercianțăii să-și monetizeze serviciile, subliniază no-cash.ro.