"În câteva săptămâni vom lansa propria platformă online de conţinut non-linear, care se va numi TVR Plus", a menţionat oficialul TVR. În primă fază, se va difuza mai ales conţinut TVR, iar accesul va fi gratuit.
În ceea ce priveşte finanţarea acestui proiect, Lăzescu a subliniat că sursele sunt atât interne, cât şi din exteriorul instituţiei, dar nu a dat cifre exacte.
"Cei mai mari furnizori de TV sunt şi furnizori de internet, aceştia sunt doi, se ştiu, şi şi-au lansat propriile canale TV. Există o îngrijorare din această privinţă şi a crescut interesul furnizorilor de conţinut TV de a avea o proprie distribuţie TV", a adăugat Alexandru Lăzescu.
Televiziunea Română are statut de instituţie publică şi emite pe şase canale, precum şi prin intermediul unui post experimental, care emite în sistem High Definition: TVR HD.
TVR, care acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cinci studiouri teritoriale, îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului.
Principala sursă de finanţare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care, în acest moment, este cea mai scăzută din Uniunea Europeană, adică 4 lei/familie lunar. Fondurile pe care Televiziunea Română le primeşte de la bugetul de stat merg în proporţie de 98% direct către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru transmisia terestră.