Companiile Millennium Tour, Amadeus Romania si GeCad ePayment au introdus optiunea de plata online prin card bancar pentru bilete de avion, se arata intr-un comunicat GeCad. Tranzactiile se efectueaza prin solutia ePayment care comunica direct cu sistemul de rezervari on-line Amadeus, Agency Internet Engine, iar actualizarea comenzilor si sincronizarea detaliilor de plata se face in timp real. 

“Turismul este un segment strategic pentru dezvoltarea comertului electronic pentru ca publicul care achizitioneaza pachete turistice este cel mai familiarizat cu sistemul de comanda online. Colaborarea cu Millennium Tour si Amadeus Romania face posibila promovare catre un public si mai larg a platilor online prin card, acestea definind de fapt comertul electronic”, declara Carmen Sebe, CEO GeCad ePayment. 

Potrivit GeCad, in Romania platile online pentru rezervari de cazare sau transport (avion, autocar, masini) sunt de asemenea in topul serviciilor cumparate online. Aproximativ 25% din tranzactiile online prin card din 2006 procesate prin GECAD ePayment au fost pentru astfel de servicii. 

Millennium Tour a fost infiintata in 1999, este o companie cu capital integral romanesc, si are 3 filiale in Romania si 1 filiala in Bulgaria. Compania este specializata in servicii turistice destinate firmelor, avand experienta in domeniul turismului de afaceri, rezervarilor hoteliere, a transportului aerian sau terestru. 

Amadeus ofera solutii IT incadrate in patru categorii, Distributie & Capacitate, Vanzari & e-Comert, Administrarea Afacerilor  si Servicii & Consultanta. Compania are sedii centrale in Madrid (sediul corporate & marketing) , Nisa (dezvoltare) si Erding (Operatii – centrul de procesare a datelor), si birouri regionale in Miami, Buenos Aires si Bangkok ,si ofera serviicii clientilor in 75 de tari, acoperind peste 250 de piete. Compania are aproape 6,700 de angajati in toata lumea, de 95 de nationalitati.  

Compania GeCad ePayment, parte a Grupului GeCad, este integrator de solutii pentru comert electronic si una dintre principalele de sisteme de plati online de pe piata romaneasca. Solutia ePayment proceseaza comenzi cu plata prin card bancar (VISA, MasterCard, Diners, JCB, AMEX), transfer bancar, plata la livrare, microplati (SMS si DTMF) si BRD-Mobilis, si este este certificata 3DSecure si VeriSign si auditata PCI DSS.  

Sursa: Capital 20 Februarie 2007