Beneficiile ataşate cardurilor de debit cuprind şi programe de reduceri la prestatorii de servicii din industia turismului cu care băncile au încheiat parteneriate.

Sejururile sau cazările achitate cu cardurile emise de câteva bănci pot fi cu 25% mai ieftine decât dacă sunt plătite cu numerar. Cele mai mari reduceri sunt obţinute la plata cu cardul a tarifelor de cazare. Acordarea de astfel de beneficii clienţilor cu carduri de credit este un obicei vechi al băncilor, însă în ultima perioadă acestea au fost ataşate şi cardurilor de debit.

Cel mai extins program de reduceri în domeniul turismului pentru clienţii cu carduri de debit îl are RBS. Alte bănci care au obţinut reduceri pentru clienţii lor la un număr mare de agenţii de turism şi unităţi de cazare sunt UniCredit Țiriac şi Millennium Bank. Aceste trei bănci oferă aceleaşi reduceri posesorilor de carduri de debit şi de credit. În schimb, clienţii cu carduri de debit emise de BCR obţin discounturi numai în cazul pachetelor achiziţionate de la agenţia Perfect Tour. Pentru posesorii de carduri de credit, banca a negociat reduceri cu mai multe agenţii de turism.

Băncile menţionate au parteneri şi din alte domenii, precum comerţ, servicii medicale, de înfrumuseţare etc.

Ce reduceri poţi obţine

Clienţii RBS obţin discounturi la pachetele vândute de aproape 50 de agenţii de turism şi aproape 180 de hoteluri din ţară. Pachetele turistice achitate cu cardurile RBS la una din agenţiile cu care banca este parteneră sunt cu 7% mai ieftine. Reduceri mai consistente sunt acordate însă clienţilor cu carduri de debit la cazarea în hoteluri din ţară: 25% din tarifele afişate la recepţie de Hotelul Ramada din Sibiu, respectiv de 10% din tarifele hotelului Împăratul Romanilor din acelaşi oraş. În Sinaia, clienţii RBS plătesc cu 20% mai puţin dacă stau la Hotelul Internaţional în timpul săptămânii, în vreme ce în weekend discountul este de numai 5%.

Clienţii UniCredit Țiriac obţin reduceri de până la 15% dacă achiziţionează un pachet de vancaţă de la una din cele aproape 20 de agenţii de turism cu care banca a încheiat parteneriat. În schimb, utilizatorii de carduri emise de această bancă au reduceri mai mici la hotelurile de la munte sau de la mare. Discounturile negociate de bancă pentru aceştia sunt de 5% la hotelul Laguna din Mamaia, la Corabia Piraţilor din Năvodari, Bulevard din Constanţa sau la hotelul Atlas din Braşov.

Posesorii de carduri de credit gold sau platinum emise de bănci obţin reduceri consistente şi la plata cazării la hoteluri din afara ţării. În unele cazuri, discounturile pot ajunge şi la 35%. Însă, aceste carduri sunt accesibile doar clienţilor cu venituri mari, iar comisioanele percepute de bănci sunt pe măsura serviciilor ataşate plasticului bancar.