Simona Bucura Oprescu este hotărâtă să muncească eficient atât pentru a schimba lucrurile în ceea ce privește situația azilelor din România.

„Nominalizarea mea pentru funcția de ministru al Muncii și Solidarității Sociale reprezintă o mare responsabilitate! Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru încredere”, a scris luni pe Facebook Simona Bucura Oprescu.

Parteneriat real și constructiv cu societatea civilă

Ea a ținut să le adrese mulțumiri colegilor din Consiliul Politic Național al PSD pentru sprijinul acordat prin vot.

„Îmi doresc să am un parteneriat real și constructiv cu societatea civilă și cu structurile profesionale, patronale și sindicale reprezentative”, a mai spus ea.

Prioritățile sunt reformelor asumate prin PNRR

Simona Bucura Oprescu a ținut să își prezinte și planurile pe care le are ca viitor ministru al Muncii.

„Sunt pe deplin conștientă că avem foarte multe de făcut și sunt hotărâtă să muncesc eficient atât pentru a schimba lucrurile în ceea ce privește situația azilelor din România, cât și pentru realizarea reformelor asumate prin PNRR, în special privind Legea pensiilor speciale, Legea pensiilor și Legea salarizării!”, a mai scris ea.

Simona Bucura Oprescu se află printre cele două propuneri pe care premierul Marcel Ciolacu le-a făcut pentru funcțiile de ministru al Muncii și al Tineretului și Familiei. Alături de numele ei se mai află și cel al Nataliei Intotero. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că noii miniștri ar putea depune miercuri jurământul.

Cine este Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu este deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor. Ea fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, dar conducerea PSD a ales ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Simona Bucura Oprescu îi urmează lui Marius Budăi, la Ministerul Muncii, după demisia acestuia din funcţie, săptămâna trecută, după scandalul centrelor rezidenţiale din Ilfov.

În ceea ce o privește pe Natalia Intotero, aceasta o înlocuieşte pe Gabriela Firea, care şi ea a demisionat, vineri, în urma presiunilor legate de scandalul centrelor pentru persoane vulnerabile. Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta.

Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.