Florin Cîțu este decis să-și mențină poziția de șef al Guvernului. S-a aflat acum ce acțiune pune la cale pentru a nu pierde fotoliul de la Palatul Victoria. Despre planul lui Florin Cîțu a dat detalii chiar el.

Astfel, a acesta a anunțat că noua conducere a PNL a stabilit formarea unor echipe de nociere. Mai exact, Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis, marţi, formarea unor echipe de negociere la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru păstrarea majorităţii în Parlamentul României.

„S-au format echipe de negocieri la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru păstrarea majorităţii în Parlamentul României”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei BEx al PNL.

El a adăugat că „PNL este un partid responsabil, care şi-a asumat guvernarea într-un moment dificil şi nu dă înapoi”.

„În continuare PNL rămâne ferm în spatele preşedintelui şi premierului în această perioadă, nu este niciun fel de discuţie aici”, a mai declarat Cîţu.

Cine face parte din echipele stabilite de Cîțu

Din cele două două echipe de negociere fac parte, potrivit unor surse liberale: Lucian Bode, Raluca Turcan, Dan Vîlceanu, Florin Roman, Virgil Popescu, Gigel Ştirbu, Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, Marcel Vela, Monica Anisie şi Nicolae Ciucă.

De altfel, Florin Cîțu a avut de transmis și un mesaj pentru cei de la USR-PLUS. Președintele PNL a declarat, după o ședință a conducerii de partid, că liberalii nu vor mai negocia cu cei de la USR PLUS dacă vor vota o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

„Îi așteptăm pe cei de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR.

Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului”, a declarat, marți, Florin Cîțu, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin