Anunţ de ultimă oră privind moţiunile de cenzură depuse împotriva Guvernului Cîţu!

Guvernul condus de Florin Cîţu ar putea fi dat jos marţea viitoare

Cristina Prună (USR PLUS), vicepreședinte al Camerei Deputaților, a anunţat că votul în plen pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS a fost respins, marţi, de către Birourile parlamentare reunite.

În schimb, moţiunea de cenzură depusă chiar astăzi de PSD va fi citită joi şi votată marţi, pe 5 octombrie, la ora 12:00. “Guvernul Cîţu va pleca”, a scris Cristina Prună pe pagina sa de Facebook.

“Au călcat în picioare și decizia de azi a CCR”

“Un nou abuz PSD – PNL: Votul în plen pe moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS tocmai a fost respins de către Birourile parlamentare reunite. Au călcat în picioare și decizia de azi a CCR.

Moțiunea PSD va fi citită joi la 14:00 și votată marțea viitoare la 12:00. Am susținut această propunere.

Guvernul Cîțu va pleca”, este mesajul postat de Cristina Prună, marţi, pe pagina sa de socializare.

Pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS, Birourile permanente reunite au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR privind sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu referitoare la existenţa unui conflict constituţional între Guvern şi Parlament, transmite Agerpres.

Ce a decis Curtea Constituţională a României?

Marţi, 28 septembrie, Curtea Constituţională a României a admis cu unanimitate de voturi cererea formulată de premierul Florin Cîțu și a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern.

Conflictul a fost generat de conduita Parlamentului cu privire la modul de desfășurare a procedurii de control parlamentar inițiate prin moțiunea de cenzură.

Totuşi, judecătorii CCR au cerut Parlamentului să dezbată și să voteze moțiunea depusă. Parlamentul trebuia să își îndeplinească obligația constituțională de a dezbate moțiunea de cenzură, se arată în comunicatul Curţii.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea