Noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, trebuie să se obişnuiască cu ideea că nu va mai fi pentru mult timp prim-ministru. Cel puţin, asta susţine Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

PSD ameninţă Guvernul: E ultima săptămână la Palatul Victoria!

Liderul social-democrat a declarat, luni seara, că Guvernul Cîţu va fi demis până cel târziu lunea viitoare, indiferent de ce decizie va lua Curtea Constituţională cu privire la moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS.

“Mâine avem decizia CCR. Dacă nu există conflict, intră pe ordinea de zi moţiunea de cenzură într-o zi sau două şi tot PSD-ul va vota moţiunea.

Dacă există conflict, imediat dupa anunţul CCR, o să le solicit colegilor să depunem moţiunea PSD, e scrisă”, a precizat preşedintele PSD, luni seara, invitat la Antena 3.

Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie: “Nu mai vedem altă ieşire din criză”

Planul social-democraţilor, în care în care moţiunea de cenzură a USR PLUS cade în urma deciziei CCR, este propria moţiunea a PSD, care ar urma să fie citită joi şi votată luni, pe 4 octombrie.

„Exclus să susținem un guvern minoritar”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD consideră că cea mai bună variantă pentru România ar fi alegerile anticipate. „Nu mai vedem altă ieşire din criză decât întoarcerea la români”, spune Ciolacu.

„Noi avem un mesaj clar: alegeri anticipate. Că durează trei luni, că pui un guvern de tehnocraţi care organizează alegerile şi gestionează problemele sanitare şi economice o perioadă limitată, suntem total de acord. Dar nu mai vedem altă ieşire din criză decât întoarcerea la români, românii să voteze. E o utopie să intrăm noi la guvernare acum”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Şi USR PLUS vrea o nouă moţiune de cenzură, în cazul unei decizii negative de la CCR privind actuala

Guvernul condus de Florin Cîţu a fost ameninţat, tot luni, şi de cei din USR PLUS.

Întrebat luni de jurnalişti ce va face USR PLUS în cazul în care CCR va decide că procedura depunerii moţiunii de cenzură a fost neconstituţională, Moşteanu a replicat: “Depunem imediat încă una!”. Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS şi purtător de cuvânt al formaţiunii, a mai indicat că această nouă moţiune de cenzură va fi depusă alături de parlamentarii AUR.

El spune că Florin Cîţu trebuie înlăturat cât mai repede de la Palatul Victoria, pentru că “fiecare zi pierdută e o zi pierdută pentru România”.