Liderul ALDE spune că, deşi au existat discuţii pe această temă, este prea devreme pentru a stabili dacă ALDE şi PSD vor avea un candidat unic sau vor merge pe drumuri separate la viitoarele alegeri.

„Am convenit cu președintele PSD, Liviu Dragnea, să facem o discuție și să hotărâm. Cred că nu a vrut să transmită acest mesaj prin intermediul presei colegilor săi. Practic, nu suntem în situaţia de a fi luat vreo decizie în acest sens. Este mult prea devreme pentru a lua vreo decizie referitoare la un candidat comun sau nu şi cine va fi candidatul", a afirmat, luni, Tăriceanu.

Reacția liderului ALDE  a fost comentată la Antena 3 de jurnalistul Ion Cristoiu.

Potrivit acestuia, dacă accepta oferta lui Dragnea de a candida la președinție, Călin Popescu Tăriceanu devenea automat candidatul PSD.

"S-a prins că orice acceptare a acestei oferte ar fi fost o capcană pentru el și pentru ALDE. O capcană întinsă cu abilitate de Liviu Dragnea din două motive: pe de o parte, pentru a-l face pe Călin Popescu Tăriceanu prizonier al Coaliției. pentru a-i tăia orice încercare sau posibilitate de a negocia și cu alte forțe politice. (…)

În momentul în care Tăriceanu ar fi acceptat, imaginea sa publică ar fi fost de candidat nu al PSD-ALDE, ci al PSD, pentru că până la urmă partidul cu forță în această coaliție este PSD", a spus Ion Cristoiu.


Te-ar putea interesa și: