Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Flanco, anunţă aprobarea planului de reorganizare de către toate cele patru grupe de creditori (patru voturi din patru), în cadrul Adunării Generale a Creditorilor care a avut loc astăzi.

Astfel, după o restructurare operaţională şi financiară completă, compania Flanco urmează să încheie în timp record pentru România procesul de reorganizare judiciară. Compania a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă în data de 10 decembrie 2009, planul de reorganizare fiind aprobat după numai 8 luni. 

Măsurile manageriale de optimizare a activităţii luate în ultimele luni au făcut ca Flanco să treacă pe break-even începând cu luna iunie 2010, după 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 – iunie 2010). De asemenea, cota de piaţă a companiei a depăşit nivelul înregistrat în aceeasşi perioadă a anului trecut.

“Aprobarea planului de reorganizare reprezintă unul dintre paşii finali înaintea ieşirii oficiale din insolvenţă. Intern, considerăm acest proces deja încheiat, Flanco fiind în acest moment o companie nouă, restructurată,” a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

“Flanco reprezintă exemplul de care România avea nevoie pentru a delimita insolvenţa de faliment. Evoluţia spectaculoasă a companiei în insolvenţă şi măsurile implementate vor fi cu siguranţă subiect de studiu în facultăţile de economie şi management,” a declarat Andrei Cionca, Managing Partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Bazat pe vânzările actuale, Flanco îşi propune pentru 2011 atingerea unei cote de piaţă de 10%, urmând să realizeze o cifră de afaceri de 110 milioane euro.

SURSA: Flanco