“Cred că vom atinge această cifră, există cerere pentru avioane mari”, a declarat directorul diviziei Boeing Commercial Airplanes, Jim Albaugh, cu ocazia reuniunii anuale a IATA. Jim Albaugh a dezvăluit că grupul american a primit deja în acest an comenzi ferme pentru 450 de aparate Boeing 737, cel mai bine vândut avion produs de Boeing, dar că presiunile asupra preţurilor s-au intensificat ca urmare a competiţiei puternice venită de la rivalul Airbus, care introduce şi el o versiune îmbunătăţită a modelului său de succes Airbus 320.

De asemenea, Jim Albaugh a promis că Boeing îşi va păstra cota de piaţă pe segmentul avioanelor de talie medie, cel mai mare segment al pieţei avioane comerciale, evaluată la 100 miliarde de dolari anual. “Vrem să ne păstrăm cota de piaţă la 50% şi vom face totul pentru a câştiga”, a declarat Jim Albaugh. Potrivit acestuia, Boeing ar putea anunţa o serie de comenzi importante la salonul aeronautic Farnborough de luna viitoare. “Cred că vom avea un salon foarte bun la Farnborough în acest an”, a mai spus  Jim Albaugh.

Anul trecut Boeing a primit comenzi nete pentru 805 avioane comerciale, în creştere cu 52% faţă de 530 de comenzi primite în 2010, şi de asemenea a livrat 477 de avioane, cu 15 aparate mai mult decât în 2010.

Sursa: Agerpres