Într-o postare pe Facebook, Plahotniuc a anunţat că a votat pentru 'stabilitate' şi 'linişte' în ţară, dar în acelaşi timp împotriva 'demagogiei' şi 'populismului'.

"Moldova are nevoie de un preşedinte echilibrat, care să nu facă din instituţia prezidenţială un centru de scandal politic, ci un centru de echilibru instituţional", a scris el, potrivit Deschide.md.

"Indiferent de rezultatul votului, Republica Moldova rămâne pe calea europeană, iar printre priorităţile majorităţii parlamentare şi ale guvernării rămâne modernizarea ţării, rămân reformele, care să aducă o viaţă mai bună oamenilor", a adăugat Plahotniuc.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc la 30 octombrie, Plahotniuc a declarat că a votat pentru candidatul care a spus că nu are nevoie de susţinerea lui, făcând referire, fără a-i menţiona numele, la Maia Sandu.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), şi Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidenţial care are duminică în Republica Moldova şi care este considerat crucial pentru viitorul ţării. Agerpres