"Guvernul nu şi-a exprimat niciodată până acum faptul că are o poziţie asupra salariului minim din 2017…Guvernul, pentru prima oară, a considerat că a media dialogul între sindicate şi patronate este cel mai înţelept lucru. Noi vrem să ascultăm ce spun cele două părţi ale parteneriatului social. Am pus la dispoziţia celor două părţi un studiu care are multiple scenarii, de la o creştere de 5% până la o creştere de 20% a salariului minim pe 2017 şi nu a existat niciodată până acum o poziţie a Guvernului care să susţină o creştere mai mică sau îngheţarea şi aşa mai departe…", a spus Pîslaru, întrebat de un jurnalist care va fi poziţia Guvernului dacă patronatele şi sindicatele vor conveni asupra unei creşteri mai mari de 50 de lei. 

Sindicatele şi patronatele se întâlnesc, vineri, la Direcţia Dialog Social a Ministerului Muncii, pentru a discuta valoarea salariului minim pentru 2017. Acesta este a doua întâlnire din această săptămână, după cea de miercuri. 

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii patronatelor că propunerea sindicatelor pentru salariul minim pe economie aferent anului 2017 este de 1.450 de lei, începând de la 1 ianuarie. Acesta a mai precizat că patronatele nu au avut un punct de vedere unitar.  Agerpres