"Lucrul acesta este asumat de către Guvern, noi practic suntem deja în comunicare cu preşedintele şi am considerat, evident, că această reglementare este una pe care o urmărim pentru implementare. Este devreme acum să vă spunem exact de unde am identificat toate sursele. Aşa cum ştiţi foarte bine este vorba de a intra în vigoare de la 1 iulie că aşa este termenul prin lege. Este de văzut dacă rectificarea care de obicei are loc exact în acea perioadă va permite de la 1 iulie. Mai avem şi o problemă tehnică legată de sistemul informatic la care lucrăm deja. Astăzi am discutat cu colegii această problemă. Dar în acest moment ce vă pot asigura este că tratăm foarte serios această problemă şi că aşa cum arată lucrurile acum în acest an vom avea implementarea acestui act normativ", a afirmat Dragoş Pîslaru. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că a promulgat legea privind indemnizaţia pentru mame. 

"Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranţă, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, adică indemnizaţia pentru mame", a spus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru. 

În opinia sa, legea este bună, aşteptată şi bine-venită. 

"Vă încurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) şi pe dumneavoastră, domnul prim-ministru, să găsiţi în Guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repede această lege. Eu vă rog să nu trataţi această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranţă, este foarte importantă pentru România", a adăugat Iohannis. 

Premierul Dacian Cioloş a afirmat în 12 aprilie 2016, într-o discuţie cu jurnaliştii, că Executivul va decide în legătură cu plata indemnizaţiilor majorate pentru mame în funcţie de identificarea resurselor financiare, existând şi varianta prorogării aplicării legii dacă nu vor fi găsiţi bani. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la finalul lunii martie proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi prin care se stabileşte că indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani. 

 AGERPRES