Grupul italian Pirelli a raportat, joi, o pierdere netă de 165,5 milioane de euro în primul semestru, faţă de un profit net de 6,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza procesului de separare a diviziei de investiţii imobiliare de restul activităţilor.

Acestă operaţiune a generat un impact negativ de 256 de milioane de eruo în primul semestru, potrivit raportului financiar al Pirelli.

Veniturile au urcat cu 20% în primele şase luni, la 2,4 miliarde de euro. Divizia de anvelope a contribuit cu 2,32 miliarde de euro la rezultatul grupului, cu 21,4% mai mult ca în primele şase luni din 2009.

Grupul italian Pirelli vrea să-şi majoreze capacitatea de producţie de anvelope pentru autoturisme din România cu 60% până în 2011, comparativ cu sfârşitul anului trecut, parte a unui program de investiţii în valoare de 300 milioane euro la nivel mondial în acest an. Printre facilităţile de producţie vizate pentru extindere se numără şi cele din Egipt, China sau America Latină, în timp ce în Italia şi Rusia grupul intenţionează să construiască noi fabrici.

În trimestrul al doilea, veniturile au avansat cu 23%, la 1,2 miliarde de euro.

Grupul este prezent în România pe segmentele producţiei de anvelope, cord metalic şi filtre antipoluare pentru motoare diesel. La sfârşitul lui 2009, Pirelli a contractat un împrumut de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii pentru extinderea producţiei de anvelope la fabrica de la Slatina.

SURSA: Mediafax