“Strategia noastră pentru anul 2010 a fost de retenţie a portofoliului existent şi de dezvoltarea unor segmente mai puţin exploatate în anii anteriori. Piraeus Insurance Broker a intermediate, în trimestrul trei, prime în valoare de 9 milioane de euro (…) Începând cu anul 2009 ne-am orientat şi către piaţa de retail, fără a neglija în acelaşi timp segmentul corporate. În acest sens am reuşit să dezvoltăm o reţea de aproximativ 400 de asistenţi in brokeraj în toate sucursalele Piraeus Bank la nivel naţional”, a spus Cosmin Andrei.
Potrivit acestuia, în acest moment, societăţile de brokeraj deţin o pondere de 35% în piaţa asigurărilor, fiind semne de uşoară creştere pentru anul viitor.
“Vom continua să ne mărim forţa de vânzări prin atragerea de specialişti în domeniul asigurărilor, având în vedere companiile care compun grupul financiar Piraeus (Piraeus Bank, Piraeus Leasing, Piraeus Insurance Broker, Piraeus Real Estate) tipurile de asigurări intermediate sunt extrem de variate. De asemenea, dorim să dezvoltam o serie de produse co-brand împreună cu asigurătorii”, a mai spus Cosmin Andrei.
De la înfiinţarea sa, în anul 2006, Piraeus Insurance Broker a reprezentat interesele asigurative ale grupului Piraeus Bank România, fiind brokerul agreat atât de Piraeus Bank România, cât şi de Piraeus Leasing România.
Acţionarii societăţii sunt Piraeus Bank SA Grecia , care deţine 95% din pachetul de acţini, şi Piraeus Bank Romania SA, cu 5%.