Stoxx Europe 600 a crescut cu 1,4% la 346.89, cu toate sectoarele tranzacţionate la cote ridicate, în frunte cu materiile prime şi petrolul și gazele, care în general au suferit de-a lungul anului 2015. Printre câşigatorii de marţi s-a aflat Antofagasta PLC, producătorul de cupru câştigând 2,3%, după o creștere pe primul semestru cu un profit net de 706 milioane de dolari și susținută prognoza revizuită pentru intregul an.

Stoxx Europe 600 a pierdut luni 5,3%, marcând cea mai mare pierdere în procente din decembrie 2008 până în prezent, în contexul îngrijorării generale că economia Chinei încetinește mai mult decât se anticipase.

"Scăderea prețurilor materiilor prime pe parcursul anului trecut și recenta slăbiciune economică și FX din China și alte piețe emergente nu vor înclina economia globală în recesiune, în opinia noastră", au declarat analiştii Goldman Sachs într-o notă de cercetare de marți, adăugând că rămân circumspecţi în ce priveşte mărfurile.

"Recunoaștem că distribuirea riscului de piață pe termen scurt s-a schimbat", a adaugat Goldman, care a redus prognoza pe trei luni în ce priveşte acțiunile europene  europene și a crescut actiunile cotate la bursele din Statele Unite.

Pierderile de luni au trimis Stoxx 600 în jos cu 17% de la maximul tuturor timpurilor atins la 15 aprilie.