in data de 24 august, Arctic Gaesti a iregistrat un pret de ichidere de 760 lei pe actiune, i scadere cu peste 11% comparativ cu nivelul iregistrat la sfirsitul lunii iulie.
in primul semestru al anului curent, producatorul de aparate frigorifice de uz casnic si comercial Arctic Gaesti a realizat o cifra de afaceri de 408,4 miliarde lei, i crestere cu circa 51% comparativ cu perioada similara din 1999. Veniturile totale au atins cifra de 449 miliarde lei, sporind cu circa 24% fata de primul semestru din 1999, i timp ce cheltuielile totale au crescut cu peste 45%, ridicindu-se la 477 miliarde lei.
in aceste conditii, Arctic Gaesti a raportat pentru primul semestru al anului curent pierderi i valoare de 28 miliarde lei. Potrivit conducerii societatii, rezultatele nefavorabile obtinute de Arctic sunt determinate de finalizarea programului de investitii si de lansarea unei noi game de produse, ceea ce a determinat o dublare a cheltuielilor financiare ale societatii.
Trebuie mentionat ca rezultatul din exploatare s-a concretizat i realizarea unui profit brut i valoare de 19,3 miliarde lei. La aceasta a contribuit si declinul puterii de cumparare a populatiei, care a determinat un volum sub asteptari al vinzarilor pe piata interna.
Adunarea Generala a Actionarilor societatii a decis i luna aprilie majorarea capitalului sau social cu suma de 65 miliarde lei, prin emiterea de noi actiuni care urmeaza a fi oferite spre vinzare la un pret de minimum 1.200 lei pe actiune.
Actionarii semnificativi ai societatii Arctic Gaesti sunt: BERD cu 25,48% din capitalul social, Bank of Bermuda (Guernsey) Island cu 25,48%, Romanian Investment Company Cyprus Ltd cu 17,61% si Broadhurst Investments Ltd cu 5,05%.