Lufthansa a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 112 milioane euro, din cauza condiţiilor economice dificile care au redus veniturile celei mai mari linii aeriene germane cu circa 10%, iar compania va propune investitorilor neacordarea de dividende pentru 2009.

Veniturile Lufthansa au scăzut anul trecut cu aproximativ 10%, la 22,3 miliarde euro, faţă de 24,8 miliarde euro în anul 2008, se arată într-un comunicat publicat marţi de companie, care prezintă o serie de rezultate financiare preliminare şi anunţă data publicării raportului anual.

Lufthansa şi-a îndeplinit obiectivul de a încheia anul trecut cu profit operaţional pozitiv, însă indicatorul a scăzut de zece ori faţă de valoarea din 2008, de la 1,3 miliarde euro la 130 milioane euro.

Fără dividende!

Profitul operaţional de 130 milioane euro depăşeşte însă semnificativ estimările analiştilor contactaţi de Reuters, care anticipau în medie un rezultat de doar 31 milioane euro.

Conducerea Lufthansa va propune acţionarilor neacordarea de dividende pentru rezultatele din 2009, în urma încheierii exerciţiului financiar cu pierdere netă, se mai spune în comunicat.

Acţiunile Lufthansa au urcat cu 1,2% după publicarea anunţului, la 11,225 euro pe unitate, în timp ce indicele blue-chip al bursei de la Frankfurt avansa cu doar 0,2%.

SURSA: Mediafax