Compozitorul Richard M Sherman a încetat din viață

Compozitorul Richard M Sherman, care a scris cântece pentru filme clasice ale Disney precum „Mary Poppins” și „Chitty Chitty Bang Bang”, a murit la vârsta de 95 de ani.

Sherman a colaborat cu regretatul său frate Robert, iar cei doi au câștigat două premii Oscar în 1965 pentru munca lor la Mary Poppins. Printre cele mai cunoscute partituri ale fraților se numără „Trust in Me” din Cartea Junglei și „Truly Scrumptious” din Chitty Chitty Bang Bang.

Moartea sa a fost anunțată într-o declarație de compania Disney, care a precizat că Sherman a decedat „din cauza unei boli legate de vârstă” la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, transmite BBC.

Frații Sherman au fost incluși în Songwriters Hall of Fame în 2005 și au primit Medalia Națională a Artelor din SUA în 2008.

Filmele Aristocats, Bedknobs and Broomsticks și scurtmetrajele Winnie the Pooh s-au numărat printre alte producții Disney în care au apărut cuvintele și muzica lor.

Frații au fost portretizați în filmul din 2013 Saving Mr. Banks, care a relatat povestea din spatele realizării filmului Mary Poppins. Lansat la un an după moartea fratelui său, în martie 2012, în film au jucat actorii Jason Schwartzman și B. J. Novak în rolul celor doi frați, care au compus și co-scris cântecele de succes ale filmului.

Robert (stânga) și Richard. SURSA FOTO: Wikipedia – Howard352

Compozitorul a câștigat trei premii Grammy

Cântecul lor, „Supercalifragilisticexpialidocious”, antrenant și energic, a devenit un hit pop, intrând în Billboard Hot 100 în 1965.

De-a lungul carierei sale de 65 de ani, Richard M Sherman a făcut parte din „cercul interior de talente creative” al lui Walt Disney, a declarat compania de divertisment.

Născut la New York, la 12 iunie 1928, Sherman a câștigat trei premii Grammy și a primit 24 de albume de aur și platină, se mai arată în comunicatul Disney.

Serviciile sale în industria artistică i-au adus și o stea pe Hollywood Walk of Fame.

După cum a relatat presa americană, frații Sherman au scris peste 150 de cântece la Disney, inclusiv partituri pentru filmul „Capcana pentru părinți” din 1961, care a avut o nouă viață în 1998, cu Lindsay Lohan în rolul principal.

Richard M Sherman a continuat să joace un rol activ în producerea de partituri muzicale și la vârsta sa înaintată. În 2023, a scris un nou cântec împreună cu compozitorul Fabrizio Mancinelli pentru scurtmetrajul animat Mushka al legendei Disney Andreas Deja.

Sherman era căsătorit cu Elizabeth Sherman și avea copii și nepoți.

Înmormântarea sa va avea loc pe 31 mai în California.