Niciun parlamentar PNL nu ar sabota votarea unei moțiuni de cenzură

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a vorbit miercuri, pe 20 septembrie, despre votarea unei moţiuni de cenzură de către parlamentari PNL. Acesta nu crede în acest moment că vreun parlamentar PNL ar putea sabota acest efort pe care îl fac.

„Nu cred în acest moment că vreun parlamentar PNL ar putea să saboteze acest efort pe care îl facem”, a declarat acesta pentru Prima News.

Potrivit liberalului, „este cât se poate de clar şi limpede că măsurile din acest pachet reprezintă un efort al întregii societăţi, nu numai al PNL şi PSD, în plan electoral sau politic. Pentru a pune ţara pe o linie corectă şi pentru a echilibra sistemul bugetar şi a beneficia de această sursă de bani din PNRR.”

Ionuț Stroe a adăugat că ”sunt măsuri nu doar de natură a impune noi taxe şi impozite, sunt măsuri care vin să reducă cheltuielile bugetare, sunt măsuri de creştere a veniturilor bugetare, de combatere a evaziunii fiscale nu doar de ajustare a sistemului fiscal”.

Ionut Stroe
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Nu există niciun risc de rupere a coaliției de guvernare

Nu există niciun risc de rupere a coaliției, spune prim-ministrul Marcel Ciolacu. Șeful Guvernului a comentat atacul liberalului Robert Sighiartău și a spus că nu îl deranjează opinia acestuia.

Aflat la o conferință la Ministerul Transporturilor, premierul a mai spus că argumentele acestuia nu sunt cu substanță. Dacă erau, spune acesta, atunci ar fi existat o dezbatere pe această temă. Din acest motiv, Marcel Ciolacu spune că nu îl deranjează comentariile liberalului.

Marți, deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat că președintele PSD, Marcel Ciolacu, urmărește să încolțească PNL într-o poziție de neînvins. El spune că Ciolacu crea să-i oblige pe liberari să accepte liste electorale comune până în decembrie.

Sighiartău a sugerat că obiectivul lui Ciolacu este să obțină președinția României, iar pentru a realiza acest lucru are nevoie de un PNL slăbit pentru a-și legitima candidatura în turul doi, dacă se va afla în competiție cu George Simion.

El a subliniat că, până în decembrie, PNL ar trebui să-l demită pe Ciolacu. Acesta a mai spus că PNL trebuie să se străduiască să repare ceea ce s-a stricat în ochii electoratului.

El se referea al momentul când PSD a venit la putere.