Nieni nu s-ar fi așteptat la un asemenea scenariu, dar acesta a fost pus deja în aplicare. Sunt mai mulți pași prin care scena politică autohtonă se va cutremura pur și simplu în acest an. Dezvăluirile îi aparțin jurnalistului Ion Cristoiu. Acesta a făcut totul public în direct la Antena 3.

Pică Guvernul!

Ion Cristoiu a făcut dezvăluirea serii. Guvernul Orban nu mai are nicio șansă. Va pica. Ludovic Orban nu va mai fi șef la Palatul Victoria. Asumarea de răspundere pe legea alegerilor locale în două tururi este doar un pretext pentru ca Executivul actual să pice și să avem alegeri anticipate.

„Guvernul a anunțat asumarea răspunderii pe alegeri în două tururi. Asta înseamnă că PSD se află sub o presiune uriașă(…). E un fel de invitație: depuneți moțiune de cenzură”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu, vineri seară, la Antena 3.

Dar asta nu e tot. Ion Cristoiu a devoalat întregul scenariu pus în aplicare. „Alegerile locale sunt pentru PSD mai importante decât cele parlamentare, pentru că pe ei îi interesează păstrarea bazei. Se vor găsi voturi pentru moțiune și va cădea guvernul Orban, ceea ce înseamnă că o să cadă legea în două tururi.

Amândouă partidele au interesul ca această lege să cadă”, a mai spus Cristoiu.