"Produsul intern brut a crescut cu peste 10%. E cu 10% mai mare decât dacă nu am fi utilizat fonduri europene. În ceea ce priveşte efectul asupra investiţiilor, se vede o creştere de 25% a investiţiilor datorate fondurilor europene. Fondurile europene reprezintă un procent destul de mare din totalul investiţiilor, deci 20-25% din totalul investiţiilor efectuate la nivel naţional. În ceea ce priveşte impactul asupra locurilor de muncă au fost angajaţi cu 3,8% mai mulţi faţă de cât ar fi fost dacă nu se utilizau fonduri europene", a spus Răducu. 

Potrivit acesteia, consumul privat a crescut cu peste 19%, faţă de situaţia în care nu s-ar fi folosit fondurile.

"S-a văzut o creştere de salarii cu 25% prin utilizarea acestora. Din structura fondurilor, o sumă destul de mare s-a alocat salariilor prin diverse proiecte, în special în domeniul capitalului uman sau capacitate administrativă. Este bine să aducem salariile la nivelul european", a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene. 

Potrivit sursei citate, rata de absorbţie a fondurilor europene este calculată la 78,74%, pentru perioada de programare 2007-2013. 

Sursa: Agerpres