"Este prea devreme să spunem dacă discuţiile se vor finaliza cu o tranzacţie", precizează cele două companii într-un comunicat comun de presă adăugând însă că analizează diferite opţiuni strategice pentru EE.

La începutul acestei săptămâni, grupul britanic de telecomunicaţii BT Group a informat că a demarat discuţiile cu grupul spaniol Telefonica cu privire la preluarea operatorului britanic de telefonie mobilă O2 şi, în paralel, a început negocierile şi cu un alt operator de telefonie mobilă, căruia nu i-a dezvăluit însă identitatea.

BT, fostul monopol britanic de telecomunicaţii, este lider pe piaţa britanică de Internet în bandă largă şi în prezent lucrează la un plan pentru a reveni pe piaţa de telefonie mobilă în condiţiile în care oferă deja Internet în bandă largă, telefonie fixă şi televiziune.

Achiziţionarea O2 ar însemna revenirea acestui operator înapoi sub umbrela BT, după ce această divizie s-a separat de fostul monopol britanic de telecomunicaţii în anul 2001 şi în urmă cu opt ani a fost cumpărat de Telefonica.AGERPRES