Anul trecut, piaţa de proiectoare din România s-a ridicat la 12 milioane de euro, echivalentul a 21.000 de unităţi vândute, arată datele Epson, liderul pieţei locale de videoproiectoare.

În acest context, producătorul japonez de imprimante şi sisteme digitale anticipează pentru anul în curs o creştere de 30% a numărului de proiectoare vândute pe piaţa din România, după ce în 2015 comercializase cu peste 75% mai multe astfel de dispozitive, comparativ cu anul precedent.

La nivelul întregii pieţe locale de proiectoare, în 2016 se estimează că numărul unităţilor vândute va creşte cu circa 25%.

Epson, lider mondial în tehnologie, are în portofoliu o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme digitale de imprimare, până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali.

Grupul Epson este condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, şi are aproape 72.000 de angajaţi în 93 de companii din întreaga lume.

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia si Africa, unde lucrează 1.700 de angajaţi. Vânzările Epson Europe, în anul financiar 2014, au fost de 1,551 miliarde de euro.

SURSA: Agerpres